Het is inmiddels niet meer weg te denken in aanloop naar de verkiezingen: de Jongerenkieswijzer. De kieswijzer voor jongeren en jongvolwassen tot 35 jaar.

Dit is de kieswijzer voor en door jongeren en jongvolwassen met aansprekende thema’s en stellingen die direct invloed hebben op hun, ook als je geen directe affiniteit hebben met de politiek. De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions en NJR (Nationale Jeugdraad). De eerste keer dat de Jongerenkieswijzer is gelanceerd was tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Sindsdien is de Jongerenkieswijzer gebruikt door honderdduizenden jongeren om erachter te komen welke partij het best bij ze past.

De opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen is altijd laag en onder jongeren nog weer lager dan gemiddeld. Daarom staat in 2023 niet centraal welke partij het beste bij je past, maar die fundamentele vraag: waarom moet ik überhaupt gaan stemmen? De Jongerenkieswijzer geeft daarop het antwoord. Aan de hand van 10 stellingen wordt duidelijk wat je te winnen of te verliezen hebt bij de keuze om wel of niet te gaan stemmen.

Check hier meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen

Contactgegevens voor media: dionne@izi-solutions.com | 0854898985