Welkom op De Jongerenkieswijzer

Nog meer dan ooit is het belangrijk dat we jongeren helpen om erachter te komen welke partij het beste bij hun past. Het Nederlands onderwijs zakt steeds verder weg op internationale ranglijsten, er is sprake van een groeiend tekort aan stageplaatsen, de geestelijke gezondheid van studenten verslechterd, klimaatafspraken zijn vrijblijvend en dreigen op de achtergrond te raken, het vinden van een betaalbare woning wordt ons onmogelijk gemaakt en kansenongelijkheid neemt toe.

Kortom jongeren moeten gaan stemmen! Maar hoe vind je je weg in een oerwoud van ingewikkelde verkiezingsprogramma's in vaak onbegrijpelijke taal? Dat kan via de Jongerenkieswijzer. Dit is de kieswijzer voor en door jongeren met aansprekende thema’s en stellingen die direct invloed hebben op jongeren, ook voor de jongeren die geen directe affiniteit hebben met de politiek. De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions en NJR (Nationale Jeugdraad). De eerste keer dat de Jongerenkieswijzer is gelanceerd was tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Het hoogtepunt was is in 2017, toen hebben in totaal ruim 350.000 jongeren de Jongerenkieswijzer gebruikt om erachter te komen welke partij het best bij ze past. Bij elke verkiezingen worden jongerenorganisaties gevraagd stellingen in te brengen over kwesties die jongeren aangaan. Dit keer gaan de stellingen over onderwijs, arbeid, inclusie, zorg, duurzaamheid en huisvesting. De stellingen zijn gecontroleerd en goed bevonden door Kantar TNS Nederland - TNS NIPO.

De Jongerenkieswijzer is tot stand gekomen met CNV Jongeren, FNV Jong, ISO, Jonge Klimaatbeweging, JOB, LSVb, New Urban Collective, Studenten voor Morgen en Zetjein

Contactgegevens voor media: dionne@izi-solutions.com | 0854898985
Contactgegevens voor politieke partijen: erbenoosting@njr.nl

HOMEPAGE